Goede doelen

Ieder jaar kiest het bestuur van Stichting Ragweek Maastricht twee goede doelen uit welke regionaal, nationaal of internationaal kunnen zijn. Het bestuur stelt jaarlijks zelf criteria op waaraan een goed doel moet voldoen en zij kiezen de doelen geheel onafhankelijk uit. De uiteindelijke opbrengst van de Ragweek zal eerlijk verdeeld worden tussen de twee gekozen goede doelen.

De goede doelen waarvoor wij ons dit jaar zullen inzetten zijn Stichting 113 Zelfmoordpreventie en Stichting Wigwam.

113 ZELFMOORDPREVENTIE
Samen met RAGweek Nijmegen en Ragweek Utrecht gaan wij komend jaar zoveel mogelijk geld ophalen voor 113 Zelfmoordpreventie.

In Nederland overlijden gemiddeld zo’n 5 mensen per dag aan zelfmoord, een schokkend cijfer. 113 Zelfmoord-preventie is een hulplijn voor mensen met zelfmoordgedachten. Het streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Mensen met suïcidale gedachten kunnen (anoniem) gebruik maken van online en telefonische hulpverlening door professionals, vrijwilligers en stagiaires. De naasten van mensen met suïcidale gedachten en gevoelens kunnen ook gebruik maken van deze hulpverlening.RAG-shoot103

113 Zelfmoordpreventie is 24/7 beschikbaar en biedt een luisterend oor voor cliënten met gedachten over zelfmoord of voor mensen die iemand kennen die met deze gedachten rondlopen. Naast deze directe telefonische verbinding, biedt 113 ook preventieprogramma’s aan, om nog meer bewustzijn te creëren en op die manier zelfmoord te kunnen terugdringen en voorkomen. Samen met Ragweek Utrecht en Nijmegen werken wij samen om een nieuw preventieplan te ontwikkelen voor studenten.

Benieuwd naar dit goede doel en naar wat ze allemaal organiseren? Neem dan een kijkje op hun Facebook pagina 113 Zelfmoordpreventie of hun website: www.113.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

STICHTING WIGWAM
Speciaal voor gezinnen met een kind of jongere met een beperking organiseert Stichting Wigwam op verschillende locaties, waaronder Valkenburg aan de Geul, Wigwamvakanties: één of twee weken vakantie in een aangepaste en volledig ingerichte wigwam- of vakantiehuisje, sommige met eigen sanitair.

Alle kids, hoe intensief de verzorging ook is (kinderen met een lichamelijke, verstandelijke, meervoudige beperking of kinderen met gedragsproblemen), zijn welkom. Stichting Wigwam verzorgt tijdens de vakantie een grens-verleggend en avontuurlijk activiteiten-programma waarbij elk kind met een beperking een individuele begeleider heeft. Elk kind kan meedoen, ongeacht de ernst van de beperking. Daardoor zijn de ouders in de gelegenheid om samen een uitstapje te maken of gewoon lekker voor de wigwam een boek te lezen.

Naast deze vakanties organiseert Stichting Wigwam ook Wigwam-activiteiten. Het gaat hier om groepsactiviteiten voor kinderen en jongeren met een beperking of speciale groepsvakanties op maat.

Benieuwd naar dit goede doel en naar wat ze allemaal organiseren? Neem dan een kijkje op hun Facebook pagina Stichting Wigwam, of hun website: www.stichtingwigwam.nl

foto van Ragweek Maastricht.